Enthousiast publiek geeft minutenlange ovatie na Wiericker Opera concert

 
 

Meer dan 100 opera liefhebbers luisterden afgelopen zondag naar een fantastisch concert,  gegeven door een 5-tal jonge zangers van grote klasse, begeleid door routinier en virtuoos Cleem Determeijer op de vleugel. Ster van de middag was de Turks/Nederlandse sopraan Aylin Sezer met hoogtepunten uit La Bohème, Carmen en Don Giovanni. Maar ook de andere zangers deden niet voor haar onder. De Belgische tenor Ingmar Ruttens verraste met de prachtige aria en act  van Vesti la Giubba uit Pagliacci en de aria Celeste Aida uit de gelijknamige opera, waarin hij kortgeleden nog de hoofdrol van Radames vertolkte. De Iraanse bariton Arash Roozbehi liet merken dat hij ieder jaar beter wordt. Zijn levendige stem kwam vooral tot zijn recht in de aria van Don Giovanni “Fin ch’han dal vino”. De Amerikaanse mezzo Regina Davis was van bijzondere klasse, waarbij zij in de twee coloratuur aria’s van Rossini liet horen, dat er naast Cecilia Bartoli, nog meer zangeressen zijn, die deze techniek perfect beheersen. Mignon Primus, een verrukkelijke sopraan, zong naast een serieuze aria en  een ondeugend duet uit Cosi van tutte, een grappige aria van een dronken straatzangeres.


Een mooi gevarieerd concert, waarbij muzikaal leider Andries Bongers op zijn eigen wijze de inleiding verzorgde waardoor hij ieder lied dichter bij het publiek bracht. Een prachtige zonnige middag werd afgesloten met een drankje en een hapje, keurig verzorgd door het personeel van Fort de Wiericker Schans.


De Wiericker Opera, inmiddels een traditie, die een langdurig vervolg verdient.
_______________________________________________________________


De Wiericker Opera een hoogwaardige traditie van hartstocht en passie .


Na de succesvolle concerten van 2012, 2013 en 2014, en steeds weer enthousiaste en ontroerende reacties van de bezoekers, wordt voor de 4e maal een concert georganiseerd in het laat Middeleeuwse Fort de Wiericker Schans in Bodegraven op zondag 17 mei 2015. Aanvang 14.00 uur. De cast

bestaat weer uit internationale zangers: waaronder de bekende Turks/Nederlandse sopraan Aylin Sezer , de Amerikaanse Regina Maria Davis mezzo sopraan, Arash Roozbehi bariton uit Iran, de Belgische jonge tenor Ingmar Ruttens (evenals Aylin verbonden aan de Vlaamse Opera), de sopraan Mignon Primus en Cleem Determeijer piano. De artistieke leiding is in goede handen bij  Andries F. Bongers.


Beleef de dramatiek en de hartstocht van de Opera in een historische omgeving, waarbij rondom dit evenement aandacht besteed wordt aan toewijding en passie  in de Zorg.


Sponsors zijn HR2020 de vereniging van managers in de zorg  en HR-Kiosk, de vraagbaak op het gebied van de arbeidsrelatie.


U kunt kaarten bestellen via info@wierickeropera.nl, het is verstandig om er vroeg bij te zijn, want nu al weten wij dat de belangstelling erg groot is. Voor meer informatie klikt u hier.


“Hartstocht en Passie van de Opera heeft veel unieke raakvlakken met de Zorg”